Wednesday, June 20, 2007

KENE KARTI

Kene kartı icat ettiler

Almanya’da bilim adamlarının yapışan kenelerden daha kolay kurtulabilmek için ürettiği kart, Türkiye’ye tatil için gelen gurbetçilerin olmazsa olmaz eşyaları arasında yer alıyor.


Kene kartı icat ettiler

Almanya’da bilim adamlarının kenelerin bedene zarar vermeden uzaklaştırılması için ürettiği kart, bu sene Almanya’dan Türkiye’ye tatile gideceklerin eşya listesine girdi.

Almanya’da kışın sıcak geçmesi yüzünden kene sayısında büyük bir artış oldu. Bu durumu göz önünde bulunduran Alman bilim adamları, doktora gitmeye ihtiyaç kalmaksızın kenelerin etkisiz hale getirilmesi için bir çözüm buldular. Isırması halinde insana ölümcül hastalık bulaştıran kenelerden korunmak için geliştiriler kene kartı, bu zararlının zehrini insan vücuduna akıtmadan tenden uzaklaştırılmasını sağlıyor.

Türkiye’de de kene ısırığına bağlı ölümlerin meydana gelmesi üzerine, Almanya’dan memlekete tatil için gidecek olanlar kene kartı edinmeye başladı. Henüz Türkiye’de üretilmeyen bu kart, Almanya’daki tüm eczanelerde 2 Euro’ya satılıyor. Kart, kenenin arka kısmında bulunan zehrini insan bedenine zerketmeden etkisiz hale getirilmesi işleminde kullanılıyor. Keneye karşı savaşım için kartın yanında cımbız ve bant gibi başka araçlar da kullanılıyor.

(Hürriyet)

No comments: