Friday, June 15, 2007

DONDURMA

Dondurmayı donduran rapor

Havalar sıcak, serinlemek için çoğumuzun aklına ilk gelenlerden birisi dondurma. Hazırlanan bir rapor, dondurma yerken bir kez daha düşünmemizi gerektirecek türden.


Dondurmayı donduran rapor

Dondurma ve Yenilebilir Buzlu Ürünler Raporu’nu açıklayan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal ÖZER; “Yeni dondurma endüstrisi şeker yerine sağlıksız yapay tatlandırıcılar, doğal salep yerine suni salep, süt yerine su ve süt tozu, meyve yerine yapay meyve boyası katarak dondurmayı dondurma olmaktan çıkardılar. Şimdilerde çoğu ürün ve marka için dondurma diye sunulan ürünlerin sadece adı dondurma içeriği ise buzlu yiyecek” dedi.

TÜKETİCİ RESMEN ZEHİRLENİYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal ÖZER; konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Günümüzde dondurma sevmeyen yok. Özellikle sıcak bölgelerde yazın bunaltıcı sıcağında sağlıklı ve lezzetli serinlemenin yolu dondurma yemektir. Dondurma dünyanın en sevilen tatlılarından biridir. Dünya tarihi kadar eski olmasa da oldukça eski olan bu serinletici ve besleyici tatlı 2000 yıllar dev bir endüstriye dönüştü. Çok uluslu şirketlerin pazarlarda kapıştığı bu alan son yılların önemli sorunlarından birini de teşkil ediyor.

Tüketim kölesi haline getirilen 21 yüzyıl insanı, sağlıklı ve helal (inan kesim için) ürün yerine lezzet birinci tercih haline ge(tiri)ldi. Bu nedenle de tüketicilerin ezici bir çoğunluğu ürünleri niteliği incelemek yerine reklâmlarından ve ambalajlarından daha çok etkilenmektedirler. Hiç kimse “ucuz etin suyu kara olur” atasözümü hatırlamamaktadır.

BU ÜRÜNLERİN ÇOĞU DONDURMA DEĞİL

No comments: