Monday, June 18, 2007

MUTLU OLMAK İÇİN


Mutluluğun sırları

Time dergisi, uzmanlara danışarak mutlu olmanın yollarını araştırdı. Mutlu olmanın sırları arasında, gülümsemek, kahkaha atmak, müzik dinlemek, mutlu bir evlilik yapmak veya yeni şeyler denemek gibi seçenekler var.


Mutluluğun sırları

İşte derginin okuyucuları için hazırladığı mutluluk tavsiyeleri...

DAİMA ŞÜKREDİN

Hayatınızda şükretmenize sebep olan şeyleri sayın; bunları kendinize bir bir sayın. Her ne kadar dili değiştiren evrimsel bir kaza veya duygularımıza açılan bir kapı olarak görülüyorsa da uzmanlara göre müzik dinlemek, beynimizin mutluluk veren bölümlerini harekete geçiriyor ve cinsel ilişki ile yemek yerken salgılanan endorfinlerin aynısı salgılanıyor.

KUCAKLAŞIN VE SARILIN

Kucaklaşın ve sarılın: Göğsünüzün üzerinde sevdiğiniz bir kişinin başının bulunmasının mutluluk verdiği bir sır değildir. Endorfinler, beynimizde bulunan ve acıyı azaltan vericilere denir ve acının olmadığı zamanda da mutluluğu artırabilirler. Yorucuve sıkıcı bir günde bu şekilde endorfinlerin artırılması geçici bir çözüm gibi görülebilir; ancak bunun yanında ilişkinin kuvvetlenmesi ve çiftlerin birbirlerine etkileşimlerini göstermesi gibi ekstra getirileri de vardır.

RUHUNUZU BESLEYİN

Bugüne kadar yapılan birçok araştırma, bir dine inananların, inanmayanlara göre daha mutlu olduklarını ortaya koydu. Michigan Hope College'da bir sosyal psikolog olan David Myers inancın insan lara bir sosyal destek, bir amaç ve kendi dışındakilere odaklanmak için bir sebep sağladığını söylüyor. Bütün bunlar da kişilerin bulundukları toplum içinde tutunmalarını sağlıyor.

KATILA KATILA GÜLÜN

İster iyi bir şaka olsun, ister bir komedi filmi veya katıldığınız bir yoga gülme seansı; kendinize gözünüzden yaş gelecek ve hatta gülmekten vücudunuzun bir yeri acıyacak kadar katıla katıla güldürecek bir şeyler bulun.

BİRİLERİ İÇİN İYİLİK YAPIN

Bankada birisine kapıyı açın, kaybolan birine yolu tarif edin veya işe giderken yolu nuzun üzerinde olan 3 kişiyi arabanıza alın.

GELENEKLERİNİZE SAHİP ÇIKIN

Her ne kadar bazıları garip veya yapması zor olsa da geleneklerinize sahip çıkın.

Bugün

No comments: