Sunday, April 15, 2007

PAPATYA

Her türlü rahatsızlıkta çocuklara papatya çayı içirilebilir . Özellikle , kramplarda ve karın ağrılarında ! Papatya çiçeği , gaz Papatya - Büyütmek için TIKLAYINIZ birikiminde , ishalde , deri döküntülerinde , mide rahatsızlıklarında Papatya - Büyütmek için TIKLAYINIZ ve balgamlanmalarda yardım eder . Ayrıca , adet görme aksaklıklarında , adet görememe hallerinde ve daha başka nitelikteki , dölyatağı (rahim) şikayetlerinde , uykusuzluk , testis iltihabı , yüksek ateş , yara ve diş ağrılarında yardımcı olur . Papatya , terletici , sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra , her tür iltihaplanmalarda ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanılır . Göz ve gözkapağı iltihaplarında , kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama olarak , diş ağrısında gargara olarak ve ayrıca yaraların yıkanmasında kullanılır . Bir olay yüzünden kızgınlığa kapıldığınızda veya sinirlendiğinizde , hemen bir bardak papatya çayı içiniz ; kalbiniz zarar görmeden , hemen sakinleşeceksiniz . Ağrılı bölgelere , kurutulmuş papatya ile doldurulmuş sıcak yastıklar koymak (Bitki Yastığı) da özellikle önerilir .

Yatıştırıcı etki içeren papatya banyoları ve yıkanmaları da tüm sinir sistemini en iyi biçimde etkiler . Ağır hastalıklardan , bitkinlik hallerinden sonra kendinizi çok Papatya - Büyütmek için TIKLAYINIZ iyi hissetmeye başlayacak ve rahatlayacaksınız . Yüz ve cilt güzelliği bakımında da papatyayı unutmamalısınız . Kaynatılmış bitki suyu ile haftada bir kere yüzünüzü yıkayacak olursanız , cildinizin nasıl tazelendiğini ve sağlıklı bir renk kazandığını göreceksiniz . Saç bakımında da , özellikle saçları açık renk olanlar , kaynatılmış papatya suyu kullanmalıdırlar . Böyle yıkanacak olurlarsa , saçlarınız güzelleşecek ve göz okşayıcı parlaklık kazanacaktır . Papatya merhemi , basura karşı kullanılabilir . Bu merhem , ayrıca yaraların tedavisinde de kullanılır . Papatya buğusu kullanarak , nezle ve sinüzit kısa sürede iyileştirilebilir . Bu tür bir tedaviden sonra , doğal olarak , hemen soğuk havaya çıkmamak gerekir . Antik çağda bile , sinir ağrıları ve romatizma , papatya yağı ile masaj yapılarak tedavi ediliyordu . Eski bitki kitaplarında yazdığına göre , papatya yağı , organların yorgunluğunu alır ve kaynatılmış bitki lapası hasta mesanenin üstüne uygulandığında , ağrıları hafifletir .

İsviçreli Herbalist Künzle , yaşadığı köydeki herkes tarafından papatya cadısı diye anılan yaşlı bir kadından söz eder . Bu kadın , kulağı ağır işiten beş kişinin , içinde Papatya - Büyütmek için TIKLAYINIZ adasoğanı kaynattığı papatya yağını kulaklarına damlatarak , yeniden duyabilmelerini sağlamış . Ayrıca papatya yağı friksiyonu (ovarak sürme) ile , kötürüm organları yeniden canlandırırmış . Göz ağrılarına karşı , sütte kaynattığı papatyalar ı sıcak kompres olarak gözkapaklarının üstüne koyarmış ve gözler kısa sürede iyileşirmiş . Herbalist Künzle şöyle sürdürüyor : “Bir dokumacı , ancak oturduğu yerde uyuyabiliyordu , çünkü , eğer yatarak Papatya - Büyütmek için TIKLAYINIZ uyuyacak olursa boğulacağını sanıyordu . Papatya cadısı hastaya şöyle bir baktı ve onun idrarını kolay koly yapamadığını söyledi . Hasta adam bu sözleri doğruladı .Bunun üzerine adama , içinde papatya kaynatılmış büyük bir şişe şarabı , sabahları ve akşamları dolu bir bardak içmesi tavsiye edildi . Hastadan inanılmayacak kadar çok idrar , önceleri bulanık ve sonraları gitgide berraklaşarak gelmeye başladı . Sekiz gün sonra da tam olarak sağlığına kavuştu . "

Kullanım Biçimleri :

Çay hazırlamak : Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu çiçek , orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır , 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür .

Banyo katkısı : Tam banyo için dört avuç dolusu , yüz veya saç yıkamak için bir avuç dolusu papatya çayı haşlanır , 10 dakika demlendikten sonra banyo suyuna eklenir .

Kompresler : Bir bardak kaynar süt , bir yemek kaşığı dolusu çiçeğin üstüne dökülür , demlenmesi için 8-10 dakika beklenir ve posası süzüldükten sonra sıcak sütle kompresler yapılır .

Bitki yastığı : Keten bezinden yapılmış bir yastık , kurutulmuş çiçeklerle doldurulur ve ağzı dikilir . Kuru bir tavda iyice ısıtılır ve hasta organın üstüne koyulur .

Papatya yağı : Güneşli havada toplanmış çiçekler , bir şişenin içine gevşekçe doldurulur ve üstüne Papatya - Büyütmek için TIKLAYINIZ sızma zeytinyağı , çiçekleri örtecek kadar eklenir . Şişe 14 gün boyunca , arada bir çalkalanarak ve kapağı açılarak , güneşte bekletilir . süre sonunda tülbentten süzülür ve koyu renkli şişelerde , serin bir yerde saklanır .

Papatya merhemi : 250g içyağı ( veya margarin ) tavada iyice kızdırılır ve iki avuç dolusu taze çiçek içine eklenir . Tavadakiler köpüklenmeye başlayınca karıştırılır , ağzı kapanarak serin bir yere bırakılır . Ertesi gün yeniden ısıtılır , tülbentten geçirilerek süzülür ve cam veya porselen merhem kaplarına aktarılır . Buzdolabında saklanmalıdır.

Papatya Buğusu : İçinde su kaynayan bir kabın üstüne yerleştirilen süzgecin içine , taze veya kurutulmuş bitkiler konduktan sonra , süzgecin üstü kapanır . Bir süre sonra, yumuşamış olan bu sıcak bitkiler çıkan buhar genize çekilir.
KAYNAK

No comments: