Friday, April 20, 2007
ÇAM SAKIZI
cam sakizi
çiğnenmesi zor olan bir sakız türüdür...
ÇAM ( Pinus Nigra ) / Coniferae
Bilinen Bileşimi : Çam sakızında reçine asidi, kolafan, Çam katranında; fenol türevleri, reçine asidi, Çam yaprağı esansında; silvestren, kadien, terpineal, pinen, bornil asetat, Kabuğunda; tanen, çam fıstığında sabit yağ, protein, selüloz.
Önerilen Hastalıklar : 75 gr. çam filizi akşamdan 1 litre suya konulur. Sbahleyin kaynatılıp, 10 dakika demlendirilip balla tatlandırılarak günde 2 kahve fincanı içilirse Astım, Boğmaca hastalıklarına şifa verir. Solunum ve idrar yolları mikrobik hastalıklarında çam sakızı veya çam terebementi esansı günde 1 -2 gr. içilir.Çam reçinesi haricen kullanılır.
Çamlık yerler çiçek hastalığı ve vereme tutulmuş hastalara çok iyi gelir.
Yan Tesirleri : Böbrek hastalarına yasak.
http://bitkiterapi.tripod.com/bitkiler_c1.htm
Adı ÇAM SAKIZI
Özelikleri
Bileşim
Kullanım Şekli Böbrek ve idrar yolları hastalıklarında faydalıdır.Ağrı kesicidir.Deri hastalıklarının iyileşmesine yardım eder.Bel soğukluğuna karşı kullanılabilir.Bağırsaktaki kurtları döker.
Yan Etkileri
Latince Adı Terebinthina pinaceae
İngilizce Adı
Fransızca Adı
Yöresel Adlar terementi
ÇAM SAKIZI
Terebenthina Communis
Solunum ve idrar yolları hastalıklarında kullanılan etkili bir antiseptiktir.
KAYNAK
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment