Friday, April 20, 2007

köri


Köri
Birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen köri, Hindistan ve Güneydoğu Asya’da yaygınca kullanılıyor. Serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanması gereken körinin içinde, kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber bulunuyor.

Köri, yoğurt, limon suyu ve sarımsakla bir karışım hazırlanarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos olarak kullanılabiliyor.
kaynak: AA

2 comments:

corpsebride said...

özellikle tavukla çok güzel uyuşan bir baharat. sos hazırlamadan da köri,karabiber, kırmızı biber, kekik vs. gibi sevdiğiniz baharatları karıştırıp tavuğu bu karışıma bulayıp teflon tavada yağsız kızarttığınızda çok güzel oluyor. aynı zamanda ben bazen mercimek ve tarhana çorbası içinde kullanıyorum ;)

ZENCEFİL said...

AFİYET OLSUN