Saturday, April 28, 2007

POLEN


Polen Her Derde Deva

Anti bakteriyel özelliği olan polen, yeni hücre oluşumunda etkili.

Arıların çeşitli bitkilerden toplayarak, yiyecek bulamadıkları mevsimler için depoladıkları zengin bir gıda, propolisin ise arıların, ağaçların kabuk ve tomurcuklarından topladığı kovan koruyucu bir reçine olduğu belirtilen polenin, birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı, bünyenin güçlenmesi için de çok yararlı bir gıda olduğu vurgulanıyor.

Uzmanlar, polenin içerdiği bol vitamin ve mineraller sebebiyle bünyesi zayıf olan kişiler için çok yararlı olduğunu ifade etti. Polenin tıbbi bir bitki olduğunu belirten uzmanlar, polenin faydalarını şu şekilde sıralıyor:

Antibakteriyel özelliği olan polen ve propolisin, kalp damar hastalıklarının tedavisinde, tümör oluşumunun önlenmesinde, yeni hücrelerin oluşumunda etkili olduğu bildirildi.
Polen proteince zengin, yağca fakir, vitamin ve mineraller yönünden ise D, K ve B12 vitaminleri hariç zengin sayılabilir. Propolis ise fenolik asitler, çeşitli aromatik bileşikler, B kompleks vitamini, önemli mineraller ve eser elementleri içerir. Yapılan araştırmalarda antibakteriyel özelliği de bulunan polenin eski hücrelerin atılarak, yerine yeni hücrelerin oluşmasında, kolesterolü düşürerek kalp-damar hastalıklarının tedavisinde, bazı kanser türlerine karşı tümör oluşumunun önlenmesinde, iltihaplı hadiselerin tedavisinde etkili olduğunu belirlendi.
Sağlıklı yaşam için yetişkinlerle beraber çocuklarında polen almasını önerildiğini bildirdi.

Kaynak: Vakit

No comments: