Saturday, April 28, 2007

ARI SÜTÜ

Arı Sütü Her Derde Deva

Hayvansal ürünlerin en değerlisi hiç kuşkusuz, enerji ve vitamin kaynağı, her derde deva olan Arı Sütüdür. Çünkü kelimenin tam anlamıyla işçi arıların yeni doğan arılara ve kraliçelerine verdikleri özel bir süt, Arı sütü!!. Bunu anlamak için olağanüstü bir düzenin hakim olduğu kovan yaşamına bir göz atmak yeterli.

Kraliçeye özel besin…

Kovan düzeninde işçi arıların ilk görevleri, petekleri temizlemek; 6. günlerinden başlayarak 12. günlerine kadar da arı sütü üreterek bebekleri beslemektir. Bal ve polenle beslenen genç işçiler arı sütünü, bu dönemlerinde boyunlarında aşırı büyüyen tükürük bezlerinde üretiyor, sonra kusarak beyazımsı bir sıvı halinde peteklere dolduruyorlar. Arı sütünün doğal haliyle tadı çok keskin olduğundan bizler için genellikle bal ile yumuşatılarak hazırlanıyor. Kraliçe arının evi olan peteklerin her birinde 250-300 mg. arı sütü bulunuyor. Normal larvalar yaşamlarının ilk üç gününde arı sütü ile besleniyor, daha sonra normal beslenmeye başlıyorlar. Sadece kraliçe arı olmaya aday olanlar ömür boyu arı sütü ile beslenmeye devam ediyorlar. Normal bal arısının ömrü yazın 1,5-2 ay, kışın ise en fazla 5-6 ay olduğu halde ana arının ömrü 4-6 yıldır. Dahası günde 2000 yumurta üretiyor. Kraliçe arının ömrünün bu kadar fazla olmasının tek nedeni Arı Sütü ile beslenmesidir.

Olağanüstü bir formül…

Arı sütü, mineral , vitamin ve aminoasitli doğal içeriği ile her derde deva, süper bir gıda. Arı sütü sayesinde hücreler yenileniyor, metabolizma düzenleniyor, bağışıklık sistemi ve savunma sistemi güçleniyor, enerji yükseliyor. Ayrıca, akne ve sivilce gibi cilt sorunlarını gideriyor, anoreksi, anemi ve cilt çatlaklarını tedavi ediyor, saçı besliyor, hormonal dengeyi sağlıyor.

Arı sütü, saç dökülmesi, zeka geriliği, cinsel soğukluk ve kanser gibi pek çok hastalığın tedavi sürecinde tedaviyi desteklemek için kullanılan zengin bir besin maddesidir. Verdiği enerji ile insana canlılık ve hareket kazandıran arı sütü ayrıca beden ve zihin yorgunlukları gideriyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve vücutta kan yapıyor. Arı sütü, kalp ve damar hastalıklarının yanısıra, erken bunama ve akıl hastalıklarının tedavisini destek sağlamak amacıyla sıklıkla kullanılıyor.

Yapılan araştırmalarda arı sütünün sahip olduğu zengin besin öğeleri ile özellikle hücre yenilenmesi üzerinde etkilerinin olduğu ortaya konmuştur.

Vücuda dinçlik ve zindelik sağladığı ve çeşitli hastalıklara karşı direnç kazandırdığı, zihinsel ve bedensel yorgunluğun giderilmesine yardımcı olduğu, yapısında bulunan hormonlar ile hormanal sistemi uyardığı, cinsel fonksiyonları düzenlediği, ciltteki kırışıklık ve sivilcelerin giderilmesine katkıda bulunduğu, sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi olduğu bilinmektedir.

Arı Sütü’nün yapısında bulunan bir yağ asidi olan 10-hidroksi-2-dekanoik asit’in anti bakteriyel etkisi bulunmaktadır.

Ayrıca sinir sistemi için büyük önem taşıyan ve sinir uyarılarının iletilmesinde rolü olan asetilkolin maddesini içermektedir.
Mevsim dönümlerinde ve büyük kentlerin insana yansıttığı stresi yenmek için arı sütü belirli kürler halinde tavsiye ediliyor. Arı sütünü artık tablet ve kapsül şeklinde bütün baharatçı ve seçkin eczanelerde bulabilirsiniz.
KAYNAK

No comments: