Tuesday, May 15, 2007

GİLABURİ

GİLABURU

Kullanım alanları....

Böbrek: Böbrek taşlarının bütün cinsleri asılları itibarıyla suda çözünmeyen kalsiyum tuzu olup bu tuz oluşumunu yerinde eritecek bir ilaç bulunmadığından dolayı lazer, ses dalgası vs. gibi yollarla böbrek taşı fiziksel olarak parçalanıp yerinden oynatılarak düşürülmeye çalışılmaktadır (diğer bir yöntem açık operasyondur). Ve bu yöntemler hastaya aşırı ağrı- sancı vermenin yanında kalıcı yan tesirleri olan yöntemlerdir. Gilaburu ise böbrek taşını, diğer usullerde ( lazer. vs. ) olduğu gibi; fiziksel parçalama yöntemi ile değil kimyasal çözünme ile yok ettiğinden dolayı ne taş çözünürken nede idrar ile birlikte atılırken hasta ağrı sancı hissetmez. Taşın oluşum süreci tersine işleyerek, taş tamamen erir ve idrar ile birlikte kimyasal madde olarak atılır. 1 kür (8 kg ) girebolu 1 hafta içerisinde 6 - 8 mm böbrek taşı eritebilmektedir. Taş 8 mm den büyük ise her 8 mm için bir kür düşünülmelidir. Gilaburu bolu ayrıca böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir. Not:Sertliğinden dolayı lazerinde kıramadığı kristalize cins böbrek taşını Girebolu' da eritmeyebilir. Bu cins taş ile karşılaşma riskimiz %1-2 civarındadır.

Prostat: Gilaburu, idrar kanalını genişletme özelliği ile mesanenin bir seferde ve kolaylıkla boşalmasını sağlar. Gece ve gündüz sık tuvalete çıkmayı azaltır.

Kadın hastalıkları: Adet zorluğu ve düzen- sizliğine karşı çok etkilidir. Spesifik olarak Kramp, yumurtalık ve rahim kası rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Rahmi rahatlatır. Böylece adet görme krampları sona erer ayrıca Mensturasyondan kaynaklanan ağrıları azaltır. Düşük durumu/ tehlikesinde kullanılır. Damar genişliğini düzenlemesinden dolayı adet dönemlerinde aşırı kan kaybını ve menapozda ki kanamaları azaltır. Kaynak:www.purplesage.org.uk

Kalp/ Tansiyon: Gilaburu yatıştırıcı, damar genişliği düzenleyici, iskelet ve kas rahatlatıcı , kalp güçlendirici etkiye sahiptir. Gilaburu " Visceral" gerilim / Tansiyon için çok etkilidir. Kas gerilimini azaltır ve spazmları engeller. Hipertansiyonda Cardiovascular sistemini rahatlatır ve tansiyon rahatsızlığından kaynaklanan kabızlığı engeller. Harici kullanımda kramp ve kas gerilmesini rahatlatır. Bazı migren vakalarında da yardımcı olabilir. Kaynak:www.purplesage.org.uk

İdrar Yolu Hastalıkları: İdrar kanalındaki iltihaplanmaları temizler. İdrar kanalındaki daralma ve boğumları açar, idrar zorluğu ve yanmalarına karşıda son derece etkili ve tedavi edicidir.


HAZIRLANIŞI VE KULLANILIŞI

Su içerisinden alınan Gilaburu bir süzgeç yada kevgir üzerinde ezilir. Meyvenin çıkan suyuna kendisi kadar içme suyu ilave edilir ve bu karışım sıkıldığından itibaren 24 saat içerisinde hasta tarafından içilir.Tadı hafif ekşi olan Gilaburunun mümkün olduğu kadar bu haliyle içilmesi tavsiye edilmesine rağmen hasta içmekte güçlük çekiyor ise mümkün olduğu kadar az olmak kaydıyla karışım şeker ile tatlandırılabilir.

Dikkat...!

Hastanın 24 saat içerisinde tüketebileceği sıvı bir seferde hazırlanmalıdır. Diğer bir deyişle hazırlanan sıvı mutlaka 24 saat içinde tüketilmelidir.
Gerek meyve gerekse sıkılarak hazırlanmış sıvı sıcaktan ve direkt gün ışığından korunmalı serin bir yerde saklanmalıdır.
Gilaburu kullanımı zamana yayılmamalı olabildiğince yoğun kullanılmalıdır.(günde en az 1 kg Gilaburu ezilerek suyu yukarıda anlatıldığı şekliyle hazırlanıp kullanılmalıdır.)
Bekleyen meyve mutlaka su içinde ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Kevgirde ezilerek elde edilen Gilaburu öz suyuna mutlaka birebir ölçüde su katılmalıdır.
Gilaburunun bu güne kadar hiç bir yan tesiri tespit edilememiştir.
KAYNAK

4 comments:

Anonymous said...

Gilaburuyu denedim hiç bir fayda görmedim. Bir ara Kuşburnu bitkisini sattırıp yetiştiği yerdeki insanlara para kazandırmayı amaçlayan bir girişim gibi geliyor bana. Çünkü çok pahalı ve Kayseri çıkışlı.

ZENCEFİL said...

Sayın Arif Bey; haklı olabilirsiniz. Ancak;
her insanın ve her bitkinin, ilacın doğası farklıdır.yaratılmış olan şifa kaynakları çeşitlidir. bir hastalığa iyi gelen bazen onlarca çeşit bitki vardır.biri değilse diğeridir o hastaya hitap eden. sizin bünyenize iyi gelecek olan başka bir bitki mutlaka vardır.
yalnız; doğru teşhis ve hastalığın kaynağında ki organ iyi bilinmeli, ona uygun perhiz yapılmalıdır.bugün tıp da onaylamaktadır ki; hastalıkların çoğu yanlış beslenme ve psikolojik kaynaklıdır.
hayırlı acil şifalar dilerim.

Anonymous said...

2006 YILINDA BU BİTKİ SAYESİNDE DAHA SANCISIZ VE DAHA ÇABUK 3 KEZ TAŞ DÜŞÜRDÜM. BU BİTKİNİN BU KONUDA BAŞARILI OLDUĞUNA İNANIYORUM. ŞİMDİ 6,5 MM CİVARI BİR BOYUTTA TAŞ DÜŞÜRMEK ÜZEREYİM VE YİNE BU BİTKİYE BAŞVURDUM. TADININ KÖTÜ OLMASINA RAĞMEN BU KONUDA FAYDASINA İNANDIĞIM BİTKİYİ TAVSİYE EDEBİLİRİM. BİR YERE NOT EDİNİZ....

ZENCEFİL said...

şifa aracınızı doğadan bulmanız sevindirici. umarım acilen yeni taşlarınızdan da kurtulursunuz.
ömür boyu ruh ve beden sağlığı dilerim.

saygılarımla...