Tuesday, May 22, 2007

ETLER

DANA VE SIĞIR ETİ: Dana ve sığır etini, devamlı yemeyiniz. Dana ve sığır eti devamlı yenirse kalın bağırsak kanseri, kötü huylu tümör, basur, cilt hastalıkları, damarların büzülmesi ve daralması gibi hastalıklar meydana gelir. Dana ve Sığır etinin zararı baharatla telafi edilir. “Sütü şifa, yağı deva, eti marazdır.” Hadisi Şerif.

ERKEÇ ETİ: Erkeç teke değildir. Keçinin erkeğinin kısırlaştırılmışıdır, Erkeç eti yemekte sakınca yoktur. Kıymayı erkeç etinden yaptırabilirsiniz.

KOYUN ETİ: Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselatü Vesselam, bir yaşındaki koyunun, sağ ön kolunu severmiş. İç yağları sakıncalıdır, ölçülü yenmelidir.

TAVUK ETİ: Köy tavuğu yemekte sakınca yoktur. Hazır tavukların hormonlu olma ihtimali çok yüksektir. Dikkatli olmalıyız, hormonlu olması çok sakıncalıdır.

BALIK: Etle aynı besin değerine sahiptir. Daha az yağlıdır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastaları balığın, haşlanmışını ve ızgarasını tercih edebilirler.

No comments: