Thursday, May 24, 2007

ŞİFALI SULAR

Her Sıcak Su Şifalı Değildir
Kaplıcalar, halk arasında belli bir yaş üzerinde olan insanların tercih ettiği bir tatil anlayışı olarak bilinir. Ancak son zamanlarda her yaştan insan dinlenmek ya da tedavi olmak amacıyla kaplıca bölgelerine akın etmektedirler.

Doktor reçetesi; temiz hava bol gıda

Gelişen ve büyüyen teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı kadar zorlaştırdığı anlarda oluyor. Telefon, bilgisayar ekranaı, trafik, karmaşa, koşuşturmaca, stres ve bunun üzerine bir de oturarak çalışan insanlarda oluşan bel ve sırt ağrıları, ayakta çalışanlarda ise bacaklarda oluşan rahatsızlıklardan dolayı bir çok insan soluğu doktorlarda alıyor. Yapılan tetkikler sonucunda hiçbir hastalığı çıkmayan hastalara doktorların reçetesi; temiz hava bol gıda oluyor.

Günümüzün hastalığı diye tabir edilen depresyon, stres, bunalım... bel, sırt, omuz ağrıları için neden bir kaplıcaya gitmiyorsunuz? Tabii bir hastalık söz konusu ise önce doktor kontrolü şart! Gelişen ve değişen yeni termal tesislerin dış görünüşleri, modern tesisleri, içerisinde bulunan son teknoloji ürünü olan aletleriyle ve bunların yanında doğal kaynak suyunun şifalı etkisiyle kaplıca tatili, hem vücut, hem de ruh sağlığınıza iyi gelecek bir tatil olacaktır.

Her sıcak su şifalı su değildir.

Türkiye'nin kaynak zenginliği sayesinde, her yerden altın değerinde şifalı sular fışkırıyor. Ancak her sıcak suyun da hastalığınıza iyi geleceğini zannetmeyin! Yer altı suyuna şifalı su denilebilmesi için, 1 litresinde en az 1 gram mineral ve eşit değerler üzerinde karbondioksit, hidrojen sülfür ve radon gazlarından en az biri bulunmalıdır. Pamukkale, Afyon, Yalova, Bursa en önemli termal tesislerin bulunduğu bölgeler arasında yer almaktadır.

Kaplıcalar hangi hastalığa iyi gelir?

Kaplıcaların asıl kullanılma amacı çeşitli hastalıklara iyi gelmesidir. Kaplıcaların bir çok hastalığa iyi geldiği uzmanlar tarafından doğrulanmıştır. Öncelikle kas ve eklem rahatsızlıklarına, özellikle romatizmal rahatsızlıklara, kireçlenme ve kemik rahatsızlıklarına, ortopedik problemlere, spor sakatlanmalarına, böbrek ve idrar yolu rahatsızlılarına, kadın doğum hastalıklarına, çeşitli deri rahatsızlıklarına iyi gelir. Ancak kalp ve böbrek yetmezliği olanlar, sarılık nefrit gibi rahatsızlıklar, çeşitli enfeksiyonlar ve kanamalı olan hastalar için kaplıcalar önerilmemektedir.

"Bu rahatsızlıkların hiç biri bende bulunmuyor neden kaplıcaya gideyim ki?" diye düşünüyorsanız ufak bir hatırlatma; suyun sesi insana inanılmaz bir huzur ve rahatlık veriyor. Özellikle de bu su şifalı olunca hem bedeniniz hem ruhunuza büyük bir iyilik yapmış oluyorsunuz.
KAYNAK

No comments: