Tuesday, March 6, 2007

SOĞAN

Konu zayıflama olunca, aklıma gelen bir çok yöntem var. Bunlardan biri de soğan...
3-4 baş soğan, bir demet maydanoz, iki diş kuru karanfil kaynatılıp ( her gün taze olarak yapılır), sabah, öğle, akşam bir bardak içilir.(soğanı 40 gün aralıksız yemek yüzde yara çıkmasına neden olabilir diye okumuştum bir yerde. benden söylemesi. herşeyin dozu, bünye ve yöntem önemli...maydanoz da uzun kullanımlarda bağırsağı tahriş ediyormuş.)

SOĞAN OTURTMASI: Yazmadan geçemeyeceğim. 5-6 adet orta boy soğanı dilimleyip zeytin yağı ve bir çay bardağı kadar su, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı şeker ile kısık ateşte yumuşayana dek (15 dk.) pişiriyoruz. Üzerine 3 adet yumurtayı "oturtma" formatına ve estetik anlayışa uygun olacak şekilde kırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. daha pişiriyoruz. Bu arada yumurtalar istese de, istemese de meşhur kayısı kıvamına geliyor. Ve üzerlerine kırmızı çok yakışıyor.( Kırmızı eldesi için toz biber kullanabilirsiniz.) Bir ara kırmızı biberin faydalarını da yazarım. Umarım yapar ve afiyetle yersiniz, zira çok şifalı bir yemek.

No comments: