Monday, October 8, 2007

Kolay kalori yakmanın 10 yolu



Tıp ilerliyor ve artık diyet yapmadan da kolay kilo vermenin yolları ortaya çıkıyor. Bunlar içerisinde en iyi örnek de hayat ve yeme tarzını değiştirerek kalori yakılabilmesidir.



Kolay kalori yakmanın 10 yolu

Çoğu insanın en korkulu rüyası kilodur. Bunun için çeşitli diyetler uygulularız. Bunlar genelde gazetelerde veya dergilerde okuduğumuz, çevremizden duyduğumuz diyetlerdir. Bunların bir çoğu sağlığımıza zarar vermekten veya metobolizmamızı bozmaktan öteye gidemezler. Tabi ki konusunda uzmanlaşmış diyetisyenlerin hazırladıkları diyetler bu gruba girmiyorlar.

Günümüzde tıbbın ilerlemesiyle birlikte, diyet yapmadan da kilo problemini ortadan kaldırmanın yolları ortaya çıkıyor. Bunlardan en önemlisi de hayat ve yeme tarzını değiştirmek. Hayat tarzını ve yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek, para harcamadan ve güvenli bir şekilde kilo verebilebilir.



Hayat tarzını değiştirerek güvenli bir şekilde zayıflamanın 10 kolay yolunu senin için araştırdık.

1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağın zamanlarda su iç!

2- Buzdolabını boşalt. Böylece hem para harcamazsın hem de seni atıştırmaya iten neden yok olur!

3- Yeterince uyu. Böylece, yiyerek alacağın enerjiyi uyurken toplamış olursun!

4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak dur!

5- Mutlaka kahvaltı yap. Bu sana gün içinde harcaman gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmıyor olacaksın!

6- Öğün aralarında yemek yeme isteği doğduğunda, sevdiğin bir müziği dinle. Araştırmalara göre müzik dinlediğinde de sevdiğin bir yemeği yediğinde de beyninin aynı bölgesi uyarılıyor.

7- Ayakta hiçbir şey yeme!

8- Yeşil çay iç. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalış!

9- Yediğin şeye konsantre ol. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerine cevap verirken yemek yeme!

10- Asansör kullanmak yerine merdivenden çık!
kaynak: haber 7 com.

No comments: