Thursday, November 1, 2007


Kanseri 3/2 oranında engelleyebilirsiniz



Kanser vakalarının yarısısı akciğer, kalın bağırsak, meme ve prostat tümörleri oluşturuyor. Kalın bağırsak, meme ve prostat kanserlerinin yüzde 80’inde neden beslenme hatalarından kaynaklanıyor ve önlemek de mümkün.



Kanseri 3/2 oranında engelleyebilirsiniz

Kanser vakalarının yarısısı akciğer, kalın bağırsak, meme ve prostat tümörleri oluşturuyor. Kalın bağırsak, meme ve prostat kanserlerinin yüzde 80’inde neden beslenme hatalarından kaynaklanıyor ve önlemek de mümkün.

Beslenme ve Metabolizma uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, beslenmede izlenecek bazı kurallarla kanserlerin en az üçte ikisinin önlenebileceğini söylüyor.İşte o kurallar:

*Un ve şekerden kaçınarak insilün direncini yenin.

*Tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecek tüketmeyin,

* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin.

*Bol taze meyve ve sebze yiyin.

*Yeterli omega-3 alın,ayçiçeği, mısır, soya pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları(tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.

*Kefir, ekşiyebilen yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden zengin gıdalarla beslenin.

*Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.

*Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu süt tüketmeyin. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.

*Günde 2 diş sarımsak ve/veya bir baş kuru soğan tüketin.

*Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin.

* Yeşil ve siyah çay tüketin.(şekersiz)

*Stresten uzak durun.

*İyi uyuyun

*Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun.

*D vitamini düzeyinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin veya D vitamini takviyesi alın.

*Yeterli derecede egzersiz yapın.

*Aşırı alkol kullanmayın.

*İşlenmiş soya ürünü yemeyin.

*Yemekleri geleneksel yöntemlerle yani buğulama, buharda pişirme şekilde hazırlayın.

*Hızlı pişirme yöntemleri mikrodalga gibi besin kayıplarına yol açar ve konserojen olabilirler.

*Daha çok toprak(güveç) cam veya kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tenrece daha sonrası tercihlerdir. Teflon ve alüminyumu kesinlikle kullanmayın.



Sağlığın sesi

No comments: