Wednesday, June 11, 2008

DİŞLERİMİZ

'Çekilen dişlerin yerini doldurun'

Çeşitli nedenlerle çekilerek eksiltilmiş dişlerin boşluğunun mutlaka yapay bir dişle doldurulması gerektiği bildirildi.

Aksi durumda, sindirim sistemi ve konuşma bozukluğu, çene eklemi gibi rahatsızlıkların görülebileceğini belirten uzmanlar, çekilen dişlerin yerinin yapay bir dişle doldurulması gerektiğini söylüyor.

Diş Hekimi Mehmet Genç, çekilerek eksiltilmiş diş boşluklarının mutlaka yapay bir dişle doldurulması gerektiğini, aksi halde sindirim sistemi, konuşma bozukluğu, çene eklemi rahatsızlığı ile çirkin görüntüye neden olabileceğini kaydetti.

Genç, "Eksik dişler nedeniyle çiğneme yeterli olamayacağından sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir. Ön dişlerdeki eksiklikler konuşma bozukluğu ve çirkin görüntü oluşturacağından psikolojik sorunlara sıkıntı ve strese etkendir. Aynı şekilde eksik diş boşlukları zamanında yapay bir dişle doldurulmazsa boşluğa bakan dişler boşluğa doğru yatarak kayar ve kapanış bozukluğu ortaya çıkar. Bu kapanış bozuklukları çene eklemi rahatsızlıklarının etkeni olabilir." diye konuştu.

Diş Hekimi Mehmet Genç, birkaç diş eksikliğinin kaplamalı köprülerle sabit bir şekilde, çok diş eksikliklerinin çıkarılıp takılabilen yarım damak protezlerle tamamlana bildiğini, bir başka yöntemin de diş ekme yöntemi olduğunu belirtti.

Cihan

No comments: