Monday, March 24, 2008

» Banyo Yaparak Kendinizi İyi Hissedin



Banyo Yaparak Kendinizi İyi Hissedin


Editör: Gülşah Balaban
editor@realage.com.tr

Banyo yapmak sadece temizlenmek anlamına gelmiyor. Banyo yaparak kirlerden arındığınız gibi, günün stres ve yorgunluğunu da üzerinizden atmış olursunuz. Vücudunuz dinlenir, güç kazanır ve metabolizmanız düzene girer. Bu da doğal olarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Zaten sağlığın da temel koşullarından biri, kendini iyi hissetmek değil mi?

Banyonun etkisi
Akşam eve geldiniz... O kadar yorgunsunuz ki, hemen bir yere uzanmak istiyorsunuz. Böyle anlarınızda size sıcak bir banyo keyfi öneririz.

Ancak banyo derken, sadece sıcak sudan bahsetmiyoruz. Banyonuzu özel yağlar ve köpüklerle mutlaka renklendirin. Bu şekilde kendinizi sadece iyi hissetmekle kalmayecek, aynı zamanda sağlığınızı da desteklemiş olacaksınız. Önermek bizden, denemek sizden...

Kokuların gizemli dünyası
Kokuların beyinde bazı sistemleri harekete geçirdiği çoğumuz tarafından biliniyor. Üstelik bu sayede vücut işleşinin değiştiği, bazı duyguların harekete geçtiği de işin başka bir boyutu. Kısacası, kokular kendimizi iyi hissetmemizi sağladığı gibi, metabolizmamızı da olumlu etkiliyor.

Aromatik yağlar ve kokular sadece ruhumuza ve cildimize işleyerek gevşememize ve dinlenmemize yardımcı olmuyor. Aynı zamanda sağlığımızı da destekliyor. Bu nedenle küvetinizi sıcak suyla doldururken, hoş kokulu aromatik yağlar eklemeyi de unutmayın.

Gül yağıyla romantizm ayini yapın
İçine gül yağı damlatılmış banyo suyu, vücudunuzda sakinleştirici, dengeleyici bir etki yaratır. Özellikle sıkıntılı günlerinizde, uykusuzluk çektiğiniz dönemlerde banyonuzda gül yağı tercih edebilirsiniz. Gül yağı, ayrıca cinsel isteği artıran bir etki de yaratabiliyor.
Önerimiz: Küvetin içini sıcak suyla doldurduktan sonra, gül yağı ilave edin. Eğer gül kokusunu artırmak istiyorsanız, gül suyu da dökün. Suya taze gül yaprakları serpiştirmeniz, banyonuza aynı bir hava katar.

Portakal yağıyla enerji kazanın
Kendinizi huzursuz, yorgun ve öfkeli hissettiğiniz dönemlerde, portakal yağı karışımlı bir banyo çok iyi gelir. Bu yolla kendinizi daha neşeli ve coşkulu hissedebilir, pozitif düşüncenizi artırabilirsiniz.
Önerimiz: Banyo yaparken eğlenmek ve keyfini çıkarmak için, suya bir miktar portakal kabuğu ekleyebilirsiniz. Meyvesini de dilimleyerek cildinize yerleştirebilir, kalan kısmını yiyebilirsiniz. Bu yolla hem içten, hem dıştan C vitamini almış olursunuz. Ayrıca portakalın içerdiği asitler sayesinde, cildinize peeling de uygularsınız.

Papatyayla ruhunuzu tazeleyin
Cilt problemleri, uykusuzluk gibi şikayetlerde papatya iyi bir çözümdür. Banyo suyunuza ilave ettiğiniz papatya yağıyla, daha sağlıklı bir beyin gücüne sahip olabilirsiniz. Ayrıca vücudunuzu da rahatlatırsınız.
Önerimiz: Suya papatya yağı döktükten sonra, papatya çiçeği de ilave edin. Suya girdikten sonra, çeşitli hareketlerle vücudunuzun gevşemesini sağlayın. Böylelikle yorgunluğunuzu daha kolay atmış olursunuz. Banyonuza biraz daha sağlık katmak isterseniz, bir fincan papatya çayı içmenizi öneririz.

kaynak

No comments: