Monday, March 24, 2008

Çampisaj » Marma noktaları nedir? Çampisaj uygulamasında nasıl fayda sağlar?

Marma’nın kelime anlamı saklı ve hayatidir. Hint enerji sistemine göre bedenin enerji merkezleri “Marma noktaları” olarak tanımlanır. Çin tıbbından bildiğimiz akupunktur noktaları ile eşdeğerdir ancak akupunktur noktaları kadar küçük, belirgin ve sık değildir. Marma noktaları Hint kültüründe asırlardır şifa için kullanılmaktadır.



Marma noktaları fiziksel ve enerji bedenlerin buluşma noktası olarakta görülür. Geleneksel olarak masaj uygulamalarında bu noktalar çok önemli rol oynar; kaslar, organlar dokular ve sistemlerle bağlantılı olduğu düşünülerek bedenin enerji dengesi için aktive edildiğinde beden fonksiyonları normalleşir, rahatlanır ve arınılır.

Çampisajda, ılık aromatik özyağlar Marma noktalarına, parmakların dairesel harekteleriyle uygulanır ve bu noktalar aktive edilerek, masajın dengelenme, derin dinlenme ve arınma faydalarından yararlanılır. Çampisajda Marma noktaları baş, boyun ve omuzlarda meydana gelen ağrı, tutulma, nodül oluşumu gibi sıkıntıların çözülmesinde de kullanılır.kaynak

No comments: